Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa

Maailmasta, olennoista ja vähän kaikesta

No, minäpä voisin kertoa sinulle, matkalainen, hiukan tästä kaupungista, ja koko pitäjästä ylipäätänsä. Näytät aivan siltä kuin et olisi täällä päin kuninkaan maata käynytkään. Kuules, tulet takuulla yllättymään!

Hmm, mistäs aloittaisin...

Yleistä

Eli, tämä roolipeli sijoittuu keskiajalle. Keskiaika itse käsitteenä kertoo Euroopan historian ajanjaksosta, karkeasti vuosien 500 ja 1400 välille. Tämän ropen tapahtumat sijoittuvat tarkemmin sanottuna juuri sydänkeskiajalle, eli 800-1200 -vuosille. Silloin maita hallitsivat kuninkaat ja kirkot papistoineen olivat myös korkeassa arvostuksessa. Sähköjä ei ollut vielä edes keksitty, saati sitten mitään sähköisiä / mekaanisia esineitä tai kulkuneuvoja. Maita viljeltiin, markkinoilla käytiin, järjestettiin turnajaisia ja ankaria teloituksia. Vaatteet valmistettiin itse, jotkut eläinten nahoista ja jotkut kankaasta - käsityö ja maanviljely kukoistivat. Rahana käytettiin kultakolikoita. Säätyjako kukoisti; oli porvareita, pappeja, aatelisia ja talonpoikia. 1000 -luvun lopulla syntyi ristiretkiaate, jonka tavoitteena oli levittää kristinuskoa eri puolille maailmaa. Sodat eivät olleet harvassa keskiajalla.

Keskiaika on linnojen, ritareiden, villien lainsuojattomien, turnajaisten ja salaliittojen aikaa. Monet työntekijät, esimerkiksi sepät, valmistivat aseita ja muita tärkeitä tavaroita astioista ritareiden haarniskoihin. Renget hoitivat maatiloja ja kuninkaan linnan työväki hoiti ritareiden hevosia ja linnan pihamaata. Naiset olivat yleensä kotona kotitöissä ja hoitivat lapsia ja maatilaa isännän ollessa muualla (roolipelissä ei kumminkaan aina...). Työnjako oli selkeää eikä kukaan nurissut turhaan. Talot rakennettiin pääasiallisesti puista, savesta ja kivistä. Yleisimpiä aseita olivat muun muassa keihäät, miekat, jouset ja puukot. Mitään ruutiaseita tai vastaavia - esimerkiksi revolvereita tai haulikoita - ei ollut.

Ropen ympäristö

Tämän roolipelin tapahtumat sijoittuvat tavanomaiseen keskiaikaiseen suureen kaupunkiin. Sen ympärillä on laajaa kumpuilevaa nummimaata ja maatilat täplittävät maisemaa. Kaupunki on suuri, ja sen keskellä kohoaa suuri, vanha ja jylhä linna, jossa asuu kuningasperhe. Linnaa ympäröivät korkeat muurit, ja vain ritarien vartioimana linnan väestön ulkopuoliset - melkein aina vain korkeammat virkamiehet, papit ynnä muut, normaaleilla alamaisilla vain harvoin on asiaa linnaan - saavat käydä siellä.

Yleistä maaseutua. © Andrew Hill - lisenssi


Kaupungin liepeillä on laaja suuri metsä, jossa kasvaa suurikokoisia ikivanhoja puita; suurimmilta osin lehtipuita, kuten muun muassa tammia ja vaahteria. Tuon valtavan laajan metsäalueen maasto on mäkistä ja kumpuilevaa. Siitä syystä siellä on paljon niin loivempia kuin jyrkempiäkin rinteitä ja joitain pieniä vesiputouksiakin esiintyy. Tuo metsä on uskomattoman suuri, ja ikipuut ovat vanhoja, paksurunkoisia ja -oksaisia ja niiden ansiota metsä on varjoisa, hiljainen ja rauhallinen. Metsän puita parempia kiipeilypaikkoja saa etsiä. Siellä risteilee siellä täällä myös puroja. Metsässä on paljon polkuja sekä muutamia hämyisiä teitä ja monet ihmiset käyvät sillon tällöin siellä vaeltelemassa joko muuten vain ajanvietoksi tai sitten esimerkiksi hakemassa jotain tiettyä kasvia. Myös metsästäminen on yleistä, sillä metsän siimeksessä elelee muun muassa hirvieläimiä kuten erilaisia peuroja, sekä myös jäniksiä, jyrsijöitä, lintuja ja matelijoita. Metsässä on runsas kasvi- ja eläinloisto, ja sen katselemiseen ja ihailemiseen ja siiemeksessä samoiluun onkin miltei mahdotonta kyllästyä.

Metsässä asuvat haltiat ja amanthrit eli anhtrojen heimo. Nuo kaksi kansaa ovat jakaneet metsän tarkasti. Myös varkaat asuttavat metsää, mutta noiden olinpaikkaa ei kukaan ole saanut selville. Tai jos on, niin ei kukaan ole sitä perille asti selvinnyt kertomaan.

Olentokunta

Tässä roolipelissä elää neljä kansaa; ihmiset, varkaat, haltiat ja anthrot eli puoliksi ihmisiä olevia eläimiä. Haltioilla ja anhtroilla on syvät ja läheiset suhteet luontoon ja arvostavat sitä. Toisin kuin kaupungin ihmiset, jotka eivät ajattele aina esimerkiksi metsän parasta yhtä paljon kuin nämä kaksi muuta. Varkaat ovat yksi kansa, jossa on kaikkiin näihin kolmeen kansaan kuuluvia jäseniä; niin haltioita, anthroja kuin ihmisiäkin. Varkaat nimensä mukaisesti ovat paantuneita roistoja, jotka varastelevat milloin mistäkin ja elävät lainuojattomien elämää piileskellen piilossa päivänvalolta. Tässä alhaalla enemmän tietoa näistä kansasta sekä yhdestä sekalaisista olennoista koostuvasta varkaiden heimosta.

Ihmiset Anthrot Haltiat  Varkaat

©2019 Menneisyyden maa - suntuubi.com